Gelin Kız Kurabiyesi


















Bugün ne tarifi yazsam henüz karar vermedim.

Sadece yazmak istedim, kendimce birkaç cümle...
Önce hepinizin Sevgililer Günü kutlu olsun. Her günü sevgililer günü gibi yaşayacağınız birliktelikler diliyorum.

Ve her anlamda sevgiye aç olanlar için ekliyorum... Mutsuzluğu kendine ilke edinmiş hiçbir şeyden ders çıkarmayan/keyif alamayan, mutsuz olmak için daima neden bulan, bulamazsa yaratan, kendi mutsuz olduğu için başkasının mutlu olmasına katlanamayan, başkalarının mutsuzluğundan tatmin olup, beslenen ve insan kılığında aramızda dolaşan sevgili eziklere de bir mesajım var.

DÜŞÜN yakamdan...

Şöyle demek istiyorum onlara;

"Heyyy! Siz ah, vah, tüh derken... Hayat yanınızdan usulca akıp gidiyor. "Kim ne yaşıyor, ne yapıyor?" bırakın bu boş işleri, kendi hayatınıza bakın. Çok geç olmadan..."

Sevgiler

Enerjimiz düştü, ağzımız tatlansın...

Gelin Kız Kurabiyesi için Malzemeler

1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
125 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta (Sarısı hamuruna, beyazı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
Alabildiği kadar un

Üzeri için 
yaklaşık yarım su bardağı susam
Ayırdığımız yumurta akı

Gelin Kız Kurabiyesi'nin Hazırlanışı

Oda sıcaklığında olan tereyağını ve pudra şekerini iyice karıştırın. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı da ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin. Ondan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama sertte olmayacak bir hamur yoğurun.


Hamur kıvamını aldıktan sonra vaktiniz varsa hamuru streç film ya da buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin. Daha sonra Kurabiyelere şekil verin. Küçük parçalar alarak fotoğraftaki gibi çubuk şeklinde yuvarlayın.

Kalın yaptığınızda pişerken üstleri çatlıyor. Ben ince yaptım, küçük lokmalık kurabiyeler oldu. Hamurları 4-5 cm uzunluğunda kesin ve her iki ucunu önce yumurta akına daha sonra susama bulayarak tepsiye dizin. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kurabiyeler ince olduğundan çok çabuk pişiyor. Kakaolu olduğu içinde piştiğini renginden anlayamayabilirsiniz. Çok kurutmadan dikkatlice pişirmenizi öneririm.




Sunumu ve lezzetiyle çay sofralarınızın gözdesi olacak. 

Afiyet olsun...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)