Çay Saati Kurabiyesi



Hayırlı Ramazanlar Diliyorum.

Geçenlerde Annem arkadaşları ile Yedigöllere gitti. Bu kurabiyeleri onun için yapmıştım.  Çok beğenilmiş ve tarifi istenmiş. Vakit kaybetmeden yazayım dedim. 

Sevgiyle kalın...


Çay Saati Kurabiyesi
Malzemesi
150 gram tereyağ  (margarinde kullanabilirsiniz)
1 bardaktan 1 parmak eksik pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Yarım su bardağı ceviz ya da fındık
Yarım su bardağı damla çikolata (Ben 80 gr’lık çikolatalardan doğradım)
1 çay kaşığı tarçın,
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Çay Saati Kurabiyesi Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki tereyağ ile şekeri iyice karıştırın. Yumurta sarıları, vanilya, su, kabartma tozu, tarçın ve limon kabuğunu ekleyin. Aldığı kadar un ekleyin (ben yaklaşık 3 su bardağı un kullandım). Toparlanan hamura ceviz veya fındık ve çikolata ekleyin. Hamuru ikiye ayırın ve silindir şekline getirerek strech filme sarın. En az 30 dakika buzlukta dinlendirilir. 
Dinlenen hamuru dilimleyin (iyi kesen bir bıçak kullanın) ve aralıklı olarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 160 derece fırında  yaklaşık 15-20 dk arası altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Önce yumuşak gelebilir fakat soğuyunca kıvamını alacaktır.
Afiyet Olsun…
Not: Ben hamuru birkaç ölçü hazırlayarak buzluğa atıyorum. İhtiyaç olduğunda çıkartıyorum ve kesilecek ısıya gelince dilimleyip pişiriyorum (yaklaşık 1 saat). Çok pratik ve lezzetli oluyor.  


Yorumlar

  1. Tarifini istemekte haklılar. Çünkü kurabiyeler nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayın kahvenin yanına çok güzel oluyor ;) Teşekkür ederim.
      Sevgiyle kalın

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Bazlama