Kiraz Reçeli


Aslında hiç aklımda yoktu kiraz reçeli yapmak... Aylardan Ramazan olunca her şey başka bir bereketli oluyor demek ki... Her gün iftardan sonra meyve tabağı hazırladığım halde 1 kg kirazı bitiremedik. Baktım dolapta kirazlar kendini bırakacak, hemen değerlendireyim dedim ve çok güzel bir reçelim oldu.  Bu aralar sürekli reçel kaynatıyorum zaten bir avuç ondan kalmış, bir avuç bundan kalmış aman ziyan olmasın diye değişik şekillerde değerlendirmeye çalışıyorum.
Gelelim tarifimize...

Malzemeler
yarım kg. Kiraz
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
çeyrek limon suyu
yarım çay kaşığı tereyağ


Kiraz Reçeli Nasıl Hazırlanır?

Kirazları yıkayıp saplarını ayıklayın ve çekirdeklerini çıkarın. Reçeli kaynatacağınız tencereye alın ve üzerine şekerini serpip ağzını kapatın. 

En az bir gece bu şekilde bekletin. İkinci gün 1 çay bardağı suyu ve tereyağını ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakın. Üzerine köpükler birikmeye başlarsa, sık sık bu köpükleri alın. Kısık ateşte istediğiniz kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Çok koyu olmamasına dikkat edin çünkü soğudukça da kıvamı koyulaşacaktır. İstediğiniz kıvama gelince limonunu sıkın ve 4-5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.

İstediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Reçeli hemen tüketmeyecekseniz sıcakken uygun bir kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin.

Afiyet olsun…


Yorumlar

  1. Oyyy oyyy oyyy bayılırım :) çok güzel görünüyor. Bu ara bizde de kirazlar kalabiliyor bende buzluğa atıyordum. Belki tarifinizle reçel yapabilirim :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Demek kirazlar cikti Türkiye de! Ne güzel.Burda henüz tam ergen olmadilar,bekliyoruz agactan toplayabilmek icin!Bahceler var gidip topluyorsunuz,yiyebilyorsunuzda,cikarken topladiklarinizi tartiyorlar ve parasini veriyorsunuz.Bunun gibi cilek tarlalarida var,hem yiyorsun hem topluyorsun:))

    Sevgiler,afiyet olsun!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)