Elmalı Tart


Hayat kurtaran tarifler vardır ya işte bu Elmalı Tart tarifi de onlardan biri... Bu ölçülerle hem hamurunu hem de iç malzemesini hazırlayarak buzluğa atıyorum. Yapacağım zaman akşamdan buzluktan çıkarıyorum. İlk günkü tazeliğinde hem pratik hem çok lezzetli oluyor.

Çalışan kadınların kurtarıcısı buzluk & derin dondurucu ;) İyi ki varsın...

Malzemeler
Hamuru için;
2 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım paket (125 gr.) margarin ya da tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı su



İç için;
4 adet orta boy elma
yarım çay bardağı kadar şeker
4 yemek kaşığı su
İri kıyılmış ceviz
Tarçın

Hazırlanışı

İç harcımızı hazırlamak için elmaları yıkayın ve soyun. Dilimlediğiniz elmaları ister rendeleyin isterseniz küçük küçük doğrayın. Üzerine su ve şekeri ekleyerek pişirin (şeker miktarını elmaların tatlı/ekşi olma durumuna göre kendiniz de ayarlayabilirsiniz). Pişince ocaktan alın ve tarçın ile cevizini ekleyerek karıştırın. Hamur hazırlanana kadar soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamak için tereyağı ile şekeri macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın. Karışıma yumurta ve suyu da ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Unu içine yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu hazırlayalım.


Püf Noktası: Merdaneyle açılması gereken ve yapışmaya meyilli hamurları daha kolay açmak için iki buzdolabı poşetini bıçakla kenarlarından keserek düz hale getirin.
 Hamuru bu iki naylonun arasına yerleştirip merdaneyle istediğiniz boyutta açın. Hamurun kalınlığı yarım santim (0,5 cm) kadar olacak.
 Üst naylonu sıyırıp alın.
 Alttaki naylonla hamuru istediğiniz yere nakledip, sonra da onu çıkarın. Kenardaki fazla hamurları alın. Oklava ile üsten bastırırsanız tart kalıbını kenarları hamuru düzgün bir şekilde kesecektir.Bu kalan  hamurla tartın üzerine kafes yapacağız.
 Hamurun üzerini bir çatal yardımı ile delin.
 Üzerine hazırladığınız içi kalınlığı eşit olacak şekilde yayın. Kalan hamurla üzerine kafes yapabilirsiniz.
 Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında hamurun kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
 Harika bir lezzet...
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Oooo mükemmel olmuş bu hele de dondurucu fikri! Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok severim ben bunu elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bir filmde Himmet abey dayanamıyoooooommmm diyordu Halit Akçatepe. Ben de tatlıları görünce dayanamıyorum. Ama bana yasaaaakkk :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu yasak geçici bir şeydir.

      Sil
  4. elmanın tarçınla buluşması ve o muhteşem kokusu geldi şimdi aklıma. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de o koku insanın aklını başından alabiliyor ;)

      Sil
  5. Çok severim eline sağlık. Bu yöntemi çok sevdim:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok severim.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş elletinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Elmali tart çok severim. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  10. Klasik tarifler her zaman tercihimdir, riske gerek yok :) Elinize sağlık, sevgiler. Kek ille de kek :) Çok severim, elinize sağlık... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  11. Az önceki yorumunda bir karışıklık oldu kusura bakmayın. Elmalı tartı çok severim. Çocukluğumda anneciğimin sık yaptığı bir tarifdi. Elinize sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  12. Super fikir en kisa surede denicem elinize saglik boyle tarifler varsa tabiki takibe aliyorum.

    YanıtlaSil
  13. offff ki ne offf valla ellerine sağlık şimdi olsa da yense :D bloguma beklerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Evde Mayasız Peynir Yapımı