40 Kat Çıtır Börek



Yoğun istek üzerine tekrar yayınlama gereği duydum. 40 kat çıtır börek bildiğiniz böreklere hiç benzemiyor. Yapımı zahmetli ama sunumu ve lezzeti buna değer...
Sevgiyle kalın...

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un



Açmak için;
Nişasta

Üzeri için;
100 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için;
300 gr. peynir
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Maydonoz

Hazırlanışı


Çok sert olmayacak şekilde hamur yoğurun. Unun önce 3 bardağını koyup, son bardağı yavaş yavaş ekleyin. Kullandığımız ölçülere göre hamurun aldığı un biraz değişebiliyor.
Hamuru ikiye ayırın ve her birinden 20 beze yapın. Her bir bezeyi un ile yaklaşık 20-25 cm çapında açın. Aralarına biraz nişasta sürerek, üst üste koyun.

Nişasta ölçüsüne dikkat etmek gerekiyor;
çok olursa nişasta kokar, az olursa katlar birbirine yapışır.
 

 20 katı birlikte tepsinin boyutunda açın.
Arasına hazırladığımız iç malzemesini koyun.

Üst katını da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kapatın ve dilimleyin.
Üzerine sıvı yağ ve tereyağını kızdırıp dökün.
 
190 derece fırında  üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. offf ki ne offf :)) şimdi çayla ne güzel gider ellerinize sağlık valla.

    YanıtlaSil
  2. off çok güzelll görünüyor, muhteşemm, ellerine sağlık, boş bir vaktimde mutlaka yapacağım, aldım tarifi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Emin ol pişman olmazsın...

      Sil
  3. ay bir dilim olsa da yesem:)) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ayyy kırk kat baklava gibi ellerinize sağlık . çok zahmetli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz zahmetli ama değer... Sevgiyle kalın...

      Sil
  5. Nefis olmuş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel arkadaşım muhteşem bir tarif olmuş buuu. valla müsait olunca deneyeceğim. bu arada değerli yorumlarınız için çoook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Evde Mayasız Peynir Yapımı