Puf Böreği

Kızartma olmasına rağmen, çok yağ çekmeyen ve oldukça kabaran lezzetli bir börek.
Özellikle kahvaltıda muhteşem oluyor. Annem çok güzel yapar bunu, onun pratik tarifidir.


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
1 paket karbonat ya da kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz

Kızartmak için
Sıvıyağ

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri kullanarak çok sert olmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim.

Daha sonra hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim ve yarım cm kalınlığında açalım. Çok ince olmamasına dikkat edelim.

İster bıçakla kare şeklinde kesin, isterseniz de benim gibi bardak kullanarak yuvarlak şekilde kesin.

Bu arada artık yağımızı kızdıralım ve böreklerimizi bol yağda kızartalım ve havlu kağıda çıkartalım.
Yuvarlak parçaların arasında kalan küçük parçaları tekrar toplayıp yeniden şekil vermek için uğraşmayın. Onları da aralarından kesip olduğu gibi kızartın. Öyle çıtır çıtır olur ki biz de önce bu parçalar biter ;)
Çıtır çıtır...

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık, çok severim:)

    YanıtlaSil
  2. bayılırım buna ya özellikle haftasonu yapar ikigün kahvaltılarda tuketiriz

    YanıtlaSil
  3. mımmm olsada yesekk yaaa..bayılırımm.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Annemin tarifi epeydir yapmadim,ama bu hic dikkat etmiyorum,ne olacak halim bilmem,eline saglik canim...

    YanıtlaSil
  5. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil
  6. Komşu Romania anunturi gratuite den selam. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, Ben cok yapti Turk yemekler, ama olmuyor sizin resimler gibi ((( … tad bazen iyi bazen kotu, ama yapacak bir gun ben perfect. Tesekkur ederim emekleri icin. ben cok bakiyor senin ve baska site yemek tarifleri. anunturi gratuite olarak verecek tum Romania. Multumesc din inima Turcia byeee.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ben bazen çörekotu da atıyorum hamuruna, karbonat miktarı ne kadar ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Evde Mayasız Peynir Yapımı

40 Kat Çıtır Börek