Profiterol


Profiterol sevmeyen var mı?
Biz de kimsenin hayır demediği bir lezzettir. Hatta Kuzey deli olur. Yerken bir seyretmeniz gerek, ağzı burnu çikolata sosu oluyor. Buna rağmen keyfine diyecek yok ;)

Aslında onun yerken ki fotoğrafını ekleseydim. Nasıl bir lezzet olduğu gözünüzde daha iyi canlanırdı.

Bu ölçülerle iki büyük tepsi profiterol çıkıyor. Biz kalabalık bir aile olduğumuz için anca yetiyor ;)


Malzemeler

Hamur için
2 su bardağı su
125 gr tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 cimdik tuz
2.5 su bardağı un
6 adet yumurta

İç Kreması için
3 su bardağı süt
9 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
50 gr tereyağı

Üzeri için
2 paket çikolata sosu
4,5 bardak süt

Hazırlanışı

İlk önce hamurumuzu hazırlayalım. Bir tencere içine suyu ve tereyağını koyarak kaynatalım. Sonra İçine seker ve tuzu ekleyelim ve unu ilave edelim. Kısık ateşte beş dakika kadar karıştırarak pişirelim. Kendini toplayan hamurumuzu ateşten alarak soğumaya bırakalım.



Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırıp mikserle hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Tatlı kaşığıyla alıp aralarında mesafe bırakarak tepsiye diziyoruz. Isıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Profiterollerimiz pişerken biz de kremasını hazırlayalım. Tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri koyup, pişirmeden önce iyice mikser ile karıştırıyorum. Kaynayıp kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyorum. Ocaktan aldıktan sonra 2-3 dakika ilk sıcaklığının geçtikten sonra vanilyayı ekliyorum ve 8-10 dakika mikserle çırpıyorum. Kreması harika kokuyor.


Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.


Servise yakın çikolata sosunu hazırlayın ve soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk tutmaması için aralıklarla karıştırın. Biraz ılıyınca profiterollerin üzerine dökün.

Afiyet Olsun...

Profiterol yaparken nelere dikkat edelim?

Hamurları fırına verdikten sonra fırının kapağını açmayın. En önemli kural budur.

Bir diğer önemli kural yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesidir. Ben bu aşamada el mikseri kullanıyorum.
Denemedim ama profiterol hamurlarını piştikten sonra bir kaseye koyup, üzerini strech film ile kaplayarak buzdolabında 3-4 gün saklanabiliyormuş. Servis edeceğiniz zaman krema ile doldurma ve soslama kısmını yapabiliyormuşuz.
Bu ölçülerde profiterol için 1 paket çikolata sos biraz az geliyor, bizim gibi bol çikolata soslu seviyorsanız 2 paket sos pişirmenizi öneririm.

Yorumlar

  1. çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)şuaralar yapmak istediğim ama çok el oyalaması olduğu için sürekli ertelediğim tatlıdır :))

    YanıtlaSil
  2. selamlarr... benimkide fırında pişiyor hemen hemen aynı tarif.. ama kremaını sizin tariften alacağım nşaallah.. güzel paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık... :) yarıına gelmiş olsakda hayırlı ramazanlarrr... :)

    YanıtlaSil
  3. Annem çok sever profiterolü.Çok güzel ama bir o kadar da zahmetli bir tatlı.Çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. harıka olmuş canım ellerine sağlık/

    YanıtlaSil
  5. süper, çok severim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. mımmm bayılırım, eline sağlık nefis görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  7. bende 2 defa denedim ikinçide becerdim ama deydi nefis tatlı eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık mükemmel görünüyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)