Bazlama


Elleriniz yanmasın....

Sıcak sıcak...

Tereyağı

Tulum peyniri

Bal

hangisini isterseniz?

Tabii ki olayın vazgeçilmezi, tavşan kanı çaylar...


Fotoğraflar cep telefonu ile çekildiğinden biraz soluk çıkmış.


Bazlama can be defined as a single layered, flat, circular and leavened bread with a creamish yellow colour. It is similar in taste to English muffins. It has an average thickness of 2 cm and diameters ranging from 10 to 25 cm.
This popular flatbread is made from wheat flour, water, table salt, and yeast. After mixing and two to three hours fermentation, 200- to 250-gram pieces of dough are divided, rounded, sheeted to a desired thickness and baked on a hot plate. During baking, the bread is turned over to bake the other side. After baking, it is generally consumed fresh. Shelf life of bazlama varies from several hours to a few days, depending on storage conditions. This is a Turkish bread type.

Yorumlar

  1. Ya neyle çekilmiş olursa olsun o nasıl bir bazlamadır öyle muhteşem görünüyor. Arasına tereyağ, tulum peyniri yanında da çay mis..

    YanıtlaSil
  2. Nasil sisti - harika gorunuyor canim :) Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. off harika görünüyorrr :)

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel gözüküyor ellerine sağlık Hicran'cığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. ne güzel olmuş öyle maşallah... :)

    YanıtlaSil
  6. Şu anda çay falan istemiyorum. O sıcak bazlama , tereyağı ve tulum peyniri. İkincisinde domates , acı falan böyle gider. Emin olun kokusu geldi burnuma. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ımm çok güzel görünüyor,bizim oraların vazgeçilmezidir,ya yufka ekmek yada bazlama,hatta bazlama yerinde köylerde hamullu denir. Çok lezzetlidir.Tulum peyniri ve tereyağı favorim.Ellerinize sağlık,enfes gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  8. ne güzel puf puf kabarmış..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Evde Mayasız Peynir Yapımı