Mayalı Poğaça


Biraz uğraştırıcı ama değecek bir lezzet.  Sema Teyzemin kıyır kıyır olan mayalı poğaça tarifi. Bu tarifle başlamak kısmetmiş. Bu vesileyle seni de kocaman öpüyorum teyzeciğim. Aslında elmalı pasta tarifi ile başlamayı planlıyordum ama fotoğraf konusunda daha çalışmalıyım. İstediğim gibi olmamış fotoğraflar. Bizim evde çok sevildiği için ikincisini çekecek fırsat olmadı ;)
Malzemeler
ü  1 çay bardağı yoğurt
ü  1 çay bardağı sıvıyağ
ü  ½ paket margarin
ü  2 su bardağı ılık su
ü  1 tatlı kaşığı şeker
ü  1 paket maya
ü  Tuz

İçi için;
        Peynir, maydanoz (İsteğe bağlı olarak değişik iç konulabilir.)

Üzeri için;
        1 yumurta sarısı
Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?
ü  Maya ılık suda şeker ile eritilir. Diğer malzemelerde (margarin hariç) eklenerek çok katı olmayan bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek yaklaşık 1 saat mayalandırılır.
ü  Mayalanan hamur 4 parçaya ayrılır. Yufka gibi açılır üzerine hafif yumuşatılmış margarin sürülerek. Rulo halinde sarılır. Daha sonra 3 parmak eninde kesilir.
ü  Kesilen kısımları altta ve üste kalacak şekilde çevrilir ve küçük yuvarlaklar açılır ve iç konur. Yarım ay şeklinde kapatılan poğaçaların ortasına baş parmak ile enine bastırılır.
ü  Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200o C’de pişirilir.
Yapım aşamasını da fotoğraflasam iyi olacakmış. Bir daha ki sefere fotoğraflar onları da eklerim.
Afiyet Olsun.
  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)